5 thoughts on “Към света

  1. харесвам!
    а и тоя филмовия грейн се докарва толкова трудно :)

    ще си позволя да ти отговоря тука за обективите, че там да не киризят многознайковците. нека те да си карат с китарите и да продължават да се мислят за голямото доброутро.
    имам предпочитания към тези две дължини, защото за тях има наистина хубави неща. някои от тях дори твърде евтини за качеството си.

    JENA DDR, Pentacon, Praktikar имат прекрасни неща на 85, макар и по-трудни за намиране. аз съм в процес на дирене на нещо тяхно. на бленда 1.5 или 1.4. руското хелиос 40-2 85мм/1.5 е също нещо велико. склонен съм да се прежаля и да мъкна тоя еднокилограмов кютюк заради бокето му. и на 135 се намират мега сносни решения на под 100 лева. тия дни ми пристиган един чинон за 60 лева, джапански :)

  2. Да, филмово си е зърното; това е Fomapan 400 ISO. Страхотен филм, поне според мен – препоръчвам го на интересуващите се. Взех го от вносител за 2 или 3 лева, съжалявам вече, че взех само една лента и чакам да ида пак и да се “запася” в хладилника ;) “Навън, в магазините, струва към 6 лева май… :(

    Мерси за инфото и препоръките за обективи! Много хора се “стрелкат” по скъпи и “най-най” тела, но за мен най-важното е дали човек ще има какво да сложи на това тяло. Вярно, както каза другаде, и китовия става, но друго си е с хубави обективи – аз само като гледам снимките на хората, усещам, че се забелязва разликата леко ;)

    Добра идея е, че тук има място за ревю на техника, и то изведено наравно с категориите на снимките. Като потръгне сайтът и се зароят истински ентусиасти тука, всяка такава препоръка за обективи ще е много ценна!
    Затова те бях питал, аз самият се чудя за обективите. А пък, честно казано, освен моя (китов Canon EF 38-76mm f/4.5-5.6) съм опитвал само още един май – затова всяка информация ми е добре дошла ;)

    А за многознайковите – нека си лаят в тяхното си място ;)

  3. като се понапълним с механични стъкла ще слагаме и тестове едно с друго и всико каквото преценим, че ще е полезно.

    ако успея да се сдобия с тоя такумар дето е в мен и с чинона. като идвам до софия тая или другата седмица ще завиеш да изснимаш 1-2 ленти с тия да ги пробваш. само се притеснявам после как ще ми върнеш такумара, че човек така се вманиачава в него, че не му се връща повече. хихихи

    горбито се регна на сайта, а той има доста такива стъкла. горби, готви малко тестове :)

  4. За стъклата няма да говоря.
    За мен те са на второ (даже и по назад) място.

    Ако в дадена снимка няма за какво да се замисля,
    не може да ми дойде никаква мисъл в главата,
    значи снимката не е добра според моите критерии.

    В горната снимка като се загледах, мога да извадя цял ръзказ от нея.

    Добра е. Има история. Има загатнати усещания. Има нещо във въздуха.
    Надявам се да виждам още такива неща в този сайт.

  5. athom, първо – добре дошъл ;)
    Разбира се, че техниката е винаги на заден план – снимките са в главите на хората. Съгласен съм напълно! Темата ни за обективите беше продължение от преден разговор ;)

    Благодаря ти за добрите думи за снимката. Многото асоциации именно целях, поне за мен се получи – в тази снимка, още докато седях в стаята преди да снимам, видях много настроения и то все лични.
    Бяха ми казали после, че не е “кадрирано правилно”, че трябвало прозорецът да се вижда, а не леглото и т.н. Но за мен това е великото на снимането – изцяло личен процес е. ;)
    Аз също се надявам тук да бъде място за лични, въздействащи фотографии.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *