samsung dslr

Самсунг анонсира първия си дслр – 6 мегапиксела GX-1S. който бая прилича на istD серията на Пентакс. И е рожба на споразумението на двете фирми да се впуснат заедно в надпреварата за цифровия пазар…

6 mega-pixels CCD
Light weight and portable – only 505g
Large bright 2.5 inch colour TFT LCD screen
Pentaprism technology provides clear, bright viewfinder
11 point auto focus
High sensitivity up to ISO 3200

новината е от сайта на дпревю

2 thoughts on “samsung dslr

  1. turin

    Това, че визяорът е “светъл и чист” не говори много всъщност. Жалко, че няма по-точен критерий за сравнения – най-добре е човек да вземе апарата в ръка и да погледне да види “наживо” визьора…
    95% видимост ми се струва малко, не разбирам защо не правят по-големи визьори напоследък… Вярно, че моят EOS 3000 е само с 90%, затова се жалвам така ;)) Може би пречи вградената светкавица, може би ще стане по-голям апарата, а производителите не искат това? Все пак факт е, че тази светкавица се използва доста рядко, за “зор-заман”. Ако човек ще снима със светкавица, има външни… А пък визьорът си е много важно нещо.
    Доколкото знам, на еос1 им е 100% видимостта.

    Иначе – интересно ще е как е в България като цена в сравнение с вариантите на Pentax *istD – понеже си е почти същото май 😉 Та важното ще са паричките.

  2. george Post author

    предвид агресивната политика на самсунг – по-ниска, навярно.
    иначе визьора на пентакса е хубав, от класа на 20д. тествах го. абе все е дслр мен ако питаш. при всички положения не снима сам. чу се по едно време нещо кофти за броя кадри на пентаксите, ама нищо конкретно. следващите модели ще са по-интересни, предполагам.

Leave a Reply