2 thoughts on “bokeh

  1. turin

    Ммм, цветничко! Мерси за поздрава 🙂 Боке-то е готино, мда. Забелязвам, че такива размазани линийки се получават по-лесно, когато във фона има клонки например (логично, клонки -> линийки;). Ама май не е само в това, почти изцяло си зависи от обектива, а и от настройките. Аз имам от същата лента такива опити за подобно боке, но се получава ужасно, като надраскано с химикалка.
    Право са си казали, че е боке-то е естетика, не технология. Даже се чудя понякога как може да има хора, дето не се впечатляват от снимки с плитък фокус..?! Твоите стават готини, давай така.. А това с какъв обектив е, с такумара или с никора? Или с обърнат?

  2. george Post author

    това е с таку. с никора е по-неутрално и заигравката почти отсъства със задния фон. по чист портретен обектив е никора, който изолира фона без да става натрапчив и ти оставя да гледаш само каката на преден план.

    докато такуууу си е един такъв рисува рисуваааа. маже, завихря. изобщо. то бокето е въпрос на вкус. и въпрос на ситуация – един път пасва по-добре едното, друг път другото. един го кефи едно, а друг друго. ама вече не си представям храстчета в които няма мазнотия. сигурно съм се изкривил вече 🙁

Leave a Reply