Велинград, 3-ти март


Оркестърът на Велинград марширува към централния площад за празничния концерт.
Отпред са мажоретките, а в дъното след тях – музикантите.

2 thoughts on “Велинград, 3-ти март

  1. donangel

    Харесва ми факта, че не си избрал да снимаш музикантите! Иначе отначало си помислих, че е имало някакъв български парад в Люнгби (едно градче до нас) – като погледнах настилката под краката на мажоретките.
    Браво на Велинград за добре поддържаната “главна”!

  2. turin Post author

    Снимал съм и тях, има една читава снимка, как минават момчетата с тромбоните край мен 🙂 Обаче като изскочих отпред, момичетата май се “стегнаха” и се усмихнаха веднага, това ме изкефи. Имаше и една репортерка с бележник и микрофон в ръка и един оператор, ама те стояха отстрани, в шпалира при публиката. Аз се зачудих операторът защо не удари десетина секунди поне фронтално и застанах вместо него на пътя на оркестъра за това кадро.
    Като видях във визьора, че момичетата се зарадваха, реших, че трябва да щракна, пък каквото излезе 🙂

    Радвам се, че ти харесва! Беше готино, такива оркестри преди години е имало в повечето малки градове, сега са останали само някои – троянският, велинградският… И диригентите са беловласи господа, които на практика са основали оркестрите преди 50-тина (примерно) години…

    (технически ОТ: ох, ужасно лошо маже обективът ми в широкия край… то нормално да е по-мек, ама той направо като детски маслени пастели…)

Leave a Reply