За нас

Общността

Проектът “Ърбанстайл” е българска общност на фотографи, които публикуват свои авторски фотоси под лиценз, който прави творбите им свободни за ползване и разпространение под Creative Commons лиценз. Повече за тези лицензи и свободната култура можете да научите тук.

Сайтът

UrbanStyle.org е интернет-сайт за публикуване на свободни авторски фотографии от потребителите на сайта. Същите фотографии могат да бъдат публикувани на личните фотосайтове на авторите им и под съвсем друг лиценз. Редовните автори в UrbanStyle.org публикуват и новинарски статии, фотографски уроци, ревюта на фотографска техника и оборудване. UrbanStyle.org е и независима електронна медия за фотография.

Медията

Част от потребителите на сайта формират Ърбанстайл фото-клуб, който поддържа инфраструктурата на интернет-сайта, организира и участва във фотографски изложби и конкурси, регулярни срещи и други активности.

Всички членове на клуба се третират като фоторепортери-доброволци на свободна практика на независимата електронна медия UrbanStyle.org. Това означава, че всеки от клуба независимо от сайта упражнява правото си на гражданска публицистика. Като сайтът осигурява поле за изявата му — именно като разпространява тези фоторепортажи.