6 thoughts on “Bricks

  1. Много свеж поглед си уловила, с това отражение, поздрави ;) И аз все се заглеждам в тези полуогледални фасади, понякога има страхотни неща.

  2. Благодаря ти, Ясене! Радвам се, че ти харесва. Оо, да, знам, знам, че и ти се заглеждаш и имаш страхотни попадения!;о)

  3. Приятна снимка!
    Аз бих crop-нал малко тук-там, с цел да се подсили акцента върху отражението и да се махнат някои излишни според мен пиксели.

  4. Да, като каза Емо – аз също бих съвсем леко поизправил перспективата. Самият аз рядко го правя и знам, че е тъпо на иначе готина снимка да се маже отгоре, но като нямаме скъпи Tilt-Shift обективи за изправяне на перспективата в архитуктурни снимки, става и с бърза корекция в The GIMP.
    И така е готино, тези неща – просто като хрумка за пробване ;)

  5. Всъщност в архитектурните снимки има много неща за откриване, може някой ден скоро да започнем нещо като вътрешен конкурс и изложба на сайта. Само да се поосвободя и да доизмисля как да стане това с конкурсите тук. Защото наистина дори и в такива доволно отснимани обекти като Ал. Невски има безброй неща за кадри. Напоследък си мисля, че май няма такова нещо като “изчерпан обект” – всичко зависи от погледа, отношението и настроението ;)

  6. Благодаря за коментарите и предложенията! Тази снимка няколко пъти я подрязвах и пробвах различни варианти, но все някъде някое ъгълче ми бодваше погледа ;) Виж, за изправяне на перспективата не се бях сетила! Благодаря за идеята, ще взема да пробвам как ще стане с Gimp-а.

    Ясене, мисля че си абсолютно прав за неизчерпаемостта на обекта – няма значение дали е архитектура, небе, портрет, залез или глухарче. Трудно се намират две снимки на едно и също нещо, които да носят еднакъв заряд, а да са правени по различно време и с различно настроение. Ще бъде наистина много хубаво ако се пооживи сайта с тематични конкурси или изложба, има нужда (imho) /;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *