6 thoughts on “Кошмарът на програмиста

  1. Това е класика! :) А кошмарът си е кошмар само за по-младите, които не могат да различат байт от бит, а асемблер им звучи като нещо мноооооого старо (а какво да говорим за машинен език) :)

    Молба към mayak: може ли да го сложиш някъде във формат за wallpaper (съответно с лиценз за ползване) на 1600х1200 или 1280х960? А също и повече инфо къде е снимано, защото ми е интересно :)

  2. Към peterst: за лиценза за ползване – нали знаеш, че когато друго не е упоменато тук, лицензът по подразбиране на всичко в UrbanStyle е CC-BY-SA? В десния панел, слид линковете, има емблема на CC, указваща този лиценз.
    Това е и напомняне на всички ;) Ако лицензът ви съвпада с CC-BY-SA, не е нужно изрично да го указвате или да искате потвърждение от автора. Творбите тук са лицензирани. Другаде може да ги публикувате под друг лиценз или без такъв, разбира се – вие имате авторското право.

  3. mayak, благодаря! Вече стои на десктопа :) В цветово отношение иконите се виждат перфектно (а и се допълват с тапета поради своя характер).

    turin, аз зная, че всичко поставено тук е под CC-BY-SA, ако не е упоменато друго. Но въпросът ми е, че аз исках снимките в доста по-голям размер, за което авторът им може да приложи друг лиценз, особено в случая както те се намират на друг сървър. Преди време в дневника на george (ако не се лъжа) имаше подобно обсъждане и съм останал с впечатлението, че лиценза може да е друг и при различен размер на снимката (на този сайт изискването е за максимално 640 точки по-дългата страна).

    Благодаря отново за снимката и за разясненията относно лицензирането.

  4. И аз ще се възползвам от тапетчето, благодаря!

    В синьо ми харесва повече, а пък размазаните обекти на фона карат “сметалото” да изпъкне :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *