Live preview при DSLR!

След около месец пускане на интересни teaser-и и Олимпус най-накрая пуснаха новината за новия си модел D-SLR Evolt Е-330, който е първият в света със своят live preview върху LCD дисплей. Новата технология Live MOS дава така очакваната възможност освен да се преглежда сцената на голям дисплейо и да се показват хистограма и различна друга полезна информация, свързана с експозицията на обектите (преекспонирани или недоеспонирани части от картината и т.н.), които отдавна присъстват при цифровите фотоапарати дори и в ниския клас.

В новия модел на Olympus, който все още не е пуснат в официално производство, за сега не е вградена възможността да се показва хистограма на заснеманата сцена, но може би в крайния продукт ще добавят тази изключително полезна функция.

Революционния тип сензори ще доведе до нов етап в цифровата фотография и съответно отговор на конкуренцията, което пък за нас е по-добре със сваляне на цените на тази доста скъпа техника.

За повече информация:
DCResource
DCViews
DPReview
The Imaging Resource

Информация за самите teaser-и и копие от тях:
The Imaging Resource

2 thoughts on “Live preview при DSLR!

  1. Е, чак пък “нов етап”… малко съм скептичен с всички тези нововъведения. Не че съм против новите играчки, де. Всъщност това в Оли-то е система огледала, не е с призма и не зная това колко светъл и удобен означава че е визьорът й.
    А иначе малко ме издразниха мен тийзърите – “искате ли пак да се изложите” и др.под. Аз като снимам най-малко мисля как изглеждан отстрани ;) Вярно, че с оптичен визьор понякога е неудобно да снимаш някои неща, то гова са редки изключения все пак.
    А и липсва усещането за “влизане в кадъра” през визьора – макар изображението на екранчето да си е двуизмерно и съответно паралаксът да е минимален и на практика никакъв, все пак друго си е да долепиш очо до гумения накрайник и “да идеш в снимката” ;)

    Това изобщо не значи, че не им признавам на Олимпус, че правят нещо ново и сигурно добро ;) Малко по външен вид Оли-тата от този клас приличат на тухла единица от някой строеж, ама това си е мой личен вкус ;)

  2. с тая малката матричка ако ще и 50 мегапиксела да направят, както и мобилен интернет и да ти прави кафе – не, мерси :) въпрос на личен вкус де.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *