3 thoughts on “dead flowers

 1. ?Не знам но, малко са хората, които на харесват цветя… Та дори и на хартия! Аз даже си имам две снимчици на стената с такава тематика.

  Към твоята снимка, обаче имам няколко въпроса :>
  1. Защо така си тонирал ? Погледни към ‘зеленото’ и ще видиш какво питам.
  2. Цветята имат нужда от въздух, та дори и да са на хартия! За мен не си оставил достатачно въздух в този кадър. Не знам, не ми стои добра кадрирано ?
  3. Фона наистина е станал чудесен. Но някак си ми се слива и с малкото цветчета, който влизат във фокус. Трябват ми няколко секунди за да разделя цветенцето от фона.

  Бе красивото си е красиво … Добре е чевек да гледа подобни фотоси. Релаксиращо е!

 2. Всъщност тонирането е почти изцяло естествено. Снимката е почти необработен сканиран негатив. Цветовете бягат към червената област, просто защото е снимано на стайно осветление. В далечината това със завесите е прозорец. Както виждаш, тъмен е, не е през деня и няма естествена светлина. При снимки в стая винаги се бяга към червената област, заради жълтото в изкуствената светлина. Става дума при снимане без светкавица, разбира се – тя осветява в бяло и връща “естествените” цветове на обектите. Но пък светлосенките отиват на кино ;)

  Вариант беше да снимам със син филтър на обектива. Той “обира” червеното и жълтото и може да се получи по-ежедневен изглед. Но все не съм успявал да направя такива снимки естествени на вид, затова и недолюбвам оцветените филтри за цветната фотография.

  Фонът е станал така, заради малката дълбоична на кадъра. Нарочно я търсих – дори някои от цветчетата попадат в дефокуса ;) Ако се сещам добре, филмът беше по-чувствителен. И експозицията е достатъчно кратка, за да е плитка снимката и в същото време нямаше светлинки във фона, които да дадат открояващо се боке.
  Идеята беше за обкръжаващ, мек и дефокусиран фон, който обгръща нежно умиращите цветя ;) Звучи малко глупаво, но не можах да го кажа по-добре ;)

  За мен до голяма степен се получи кадърът. Нещата, които казваш, са ми полезни много, може и да си прав.
  За въздуха – ами това са съхнещи цветя, за въздух и място не бях мислил. Помня, че ми беше харесала много стърчащата наляво пъпка – дава стремеж наляво, но се “удря” в края на кадъра. :)

 3. Снимката е чудесна..От не малко време си падам по такива снимки (с подобно фокусно състояние). Питанката ми беше за баланса на бялото. Но при такава ситуация аз едва ли бих се справил и на 1/2 от това което виждам. За което друго освен бравно, не мога да каже…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *