Правила

Снимки

Тук могат да се публикуват единствено авторски фотографии, чийто автори са съгласни с правилата на този сайт, публикувани на тази страница и Creative Commons лицензът, цитиран тук или подобни нему лицензи. Фотографиите трябва да отговарят на следните условия:

  • да бъдат във формат JPG (JPEG) или PNG с размер до 200 килобайта
  • по-широката страна на снимката да не надвишава 800 пиксела

Забранено е да бъдат публикувани снимки, които:

  • съдържат откровени порнографски изображения на деца или възрастни
  • са спомен от личен характер без художествена или естетическа стойност
  • не са авторски, а чужди

При нарушение на горните правила снимките незабавно ще бъдат премахнати, а регистрацията и членството в клуба на съответния нарушител (ако има такова) замразено или прекратено.

Редакторите и администраторите на UrbanStyle.org имат всички права да премахват или да не одобряват за публикация снимки, по свое усмотрение и преценка.

Model Release Form/Разрешение за снимки

Силно препоръчваме на всеки фотограф, когато е използвал модел за своите фотографски сесии да притежава подписан от модела документ за отказ от права върху направените снимки. Такъв документ, съдържащ декларация за навършено пълнолетие, е на практика задължителен при голи модели за актова фотография. В противен случай авторските права върху снимките е възможно да бъдат оспорвани от моделите в определени ситуации.

В случай на възникване на някакъв подобен спор, UrbanStyle.org си запазва правото да свали оспорваните снимки до изясняване на спора, в случай, че фотографът не е в състояние да докаже правата си с валидно , подписано от модела му, разрешение.

Типов образец на такова разрешение е публикуван тук.

Коментари

Всеки посетител има правото да разглежда публикуваните снимки и да чете статиите и материалите в този сайт. За да публикувате коментари към материалите и фотографиите, публикувани в тук не е необходимо да сте регистриран потребител на сайта. Коментарите обаче се преглеждат и одобряват от редакторите на UrbanStyle.org, а анонимните коментари не се толерират. Попълвайте своя email адрес и/или URL (email адресите никога не се публикуват), в противен случай единствено от едноличната преценка на някой от редакторите зависи дали един анонимен коментар ще види бял свят или ще бъде изтрит. Спазвайте благоприличие – груби, глупави, неуместни или нецензурни коментари ще бъдат отстранявани. Коментарите трябва да бъдат написани приемливо грамотно и на кирилица!

Авторът на конкретен материал или фотография има своето право да не допуска коментари към своята творба.

За да публикувате снимки и статии е нужно да сте регистриран потребител.